Diabetesfonds: gebruik die trap!

De praktijk
Nieuwsartikel
traplopen sport diabetesfonds gezond

Zeker driekwart van de Nederlandse werknemers wordt door hun werkgever niet of onvoldoende gestimuleerd om de trap te nemen. Dat blijkt uit onderzoek dat Het Nationale Diabetesfonds door GfK liet uitvoeren in het kader van de Nationale Traploopweek.
 
Volgens de onderzoekers neemt 41 procent van de 1140 respondenten de trap omdat dit makkelijker is. Twee vijfde vindt dat hun werkplek zich op een te hoge verdieping bevindt en zeker 35 procent van de werknemers geeft aan niet buiten adem boven te willen komen. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat werknemers van tussen de 40 en 49 jaar oud vaker de lift verruilen voor de trap dan werknemers van tussen de 18 en 29 jaar oud.
 
Korte momenten
Het Nationale Diabetesfonds organiseert jaarlijks de Nationale Traploopweek om het belang van traplopen onder de aandacht te brengen bij werkgevers. Volgens het fonds helpen korte momenten van beweging al om het metabool syndroom (een voorloper van diabetes type 2) te voorkomen. Zo zouden werknemers na twaalf weken traplopen al een positief effect ervaren op hun fitheid, gewicht en bloeddruk.

Bron: Het Nationale Diabetesfonds, Nu.nl

Lees meer op overzichtspagina Preventie