De beeldschermbril, ook bij thuiswerken!

Duurzame inzetbaarheid
Achtergrondartikel
De beeldschermbril, ook bij thuiswerken!

Veel en lang werken achter een beeldscherm zorgt voor lichamelijke klachten. Ook kunnen er oogklachten ontstaan. Een beeldschermbril kan een oplossing zijn voor het verminderen van deze klachten. Hoe zit het met regelgeving en bijvoorbeeld een vergoeding van een werkgever voor de kosten van een beeldschermbril? 

Veelvuldig en langdurig werken achter een beeldscherm brengt risico’s met zich mee. Dit geldt met name op het gebied van lichamelijke belasting. Denk hierbij aan repeterende handelingen en te weinig beweging door het vele zitten achter het beeldscherm. Maar ook kunnen er oogklachten ontstaan. Bekende klachten zijn droge en vermoeide ogen. Dit geldt zowel voor beeldschermwerk op kantoor als bij beeldschermwerk op de thuiswerkplek. Zeker als er door het thuiswerken meer gebruik wordt gemaakt van het beeldscherm, denk aan vergaderen via een beeldverbinding, is het belangrijk om ook goed in de gaten te houden of mogelijke klachten aan de ogen te maken kunnen hebben met de noodzaak van het dragen van een beeldschermbril.

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan voor

€ 236,00

p/jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet-en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Lees meer op overzichtspagina Preventie