Depressie op de werkvloer: hoe ga je daarmee om?

Duurzame inzetbaarheid
Achtergrondartikel
depressie werk

Psychische klachten zijn er in veel soorten en maten, maar een groot deel van de bevolking heeft ermee te maken. Ook op de werkvloer komen ze dus regelmatig voor. Van overspannenheid en depressie tot aandoeningen als borderline en autisme. Om preventiemedewerkers handvatten te geven hoe een organisatie hier het beste mee om kan gaan, is Werk & Veiligheid een serie gestart over psychische klachten op de werkvloer. Deel twee gaat over werken met depressie, door ervaringsdeskundige Jessica Rits.

Deel 2: Depressie
Eindeloos heb ik gelezen over depressies, zoekend naar antwoorden waarom in 2009 bij mij het licht uitging. Heeft het geholpen? Ja en nee. Op sommige vragen krijg je namelijk geen antwoord. Omdat er geen bewijs is, geen onderzoek naar gedaan en bovenal: omdat het gaat om mensen. Iedereen is anders. Om nog maar niet te spreken van onze hersenen. Een complex orgaan. Diagnoses en ziektebeelden geven een richting. Je hebt een psychische ziekte, het is niet wie je bent.

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan voor

€ 236,00

p/jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet-en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Lees meer op overzichtspagina Preventie