Geen ontslag zieke werknemer door hoge kosten

Gezondheidsmanagement
Nieuwsartikel

Meer en meer werkgevers kiezen ervoor om langdurig zieke werknemers niet te ontslaan omdat ze de transitievergoeding niet kunnen of willen betalen. Dat zegt juridisch dienstverlener Das tegen BNR Nieuwsradio.
 
De ontslagcijfers van het UWV onderstrepen deze stelling: kwamen er in januari 2015 bijna 4000 ontslagaanvragen voor langdurig zieke werknemers binnen, in september kwam dit aantal neer op 2400 aanvragen. Als een werkgever een werknemer die langer dan twee jaar ziek is wil ontslaan, moet hij volgens de wet een extra vergoeding betalen. Vooral kleine ondernemers houden de zieke werknemer daarom toch maar in dienst, ook als hij vanwege zijn ziekte verzuimt.
 
Problemen werkgever
Olav Wagenaar, juridisch-dienstverlener van Das, geeft aan dat deze ontwikkeling niet geheel risicoloos is voor de werkgever: 'Vaak is het zo dat voor die zieke medewerker al weer een nieuwe werknemer is aangenomen, want het werk moet toch gedaan worden, en dan zit je met dubbele loonlasten.' Om die reden beloofde minister Asscher dat hij naar het probleem zal kijken en met een compensatieregeling zal komen.
 
Bron: BNR Nieuwsradio
 

Lees meer op overzichtspagina Preventie