Vereenvoudiging RI&E stimuleert aandacht van ondernemers voor veilig werken

Wet- en Regelgeving
Nieuwsartikel
In de zesde Week van de RI&E staat dit jaar de ondernemer centraal. Aandacht voor veilig en gezond werken in tijden van een pandemie

De week van de RI&E is maandag 21 september officieel begonnen met de door Aldith Hunkar gepresenteerde online talkshow. De RI&E-verplichting werd benadrukt en er kwamen tips voorbij hoe je de toepassing van de RI&E in de praktijk kan verbeteren. Aandacht voor de actualiteit was er ook. Het belang voor ondernemers om het Covid-19-risico in de RI&E op te nemen werd besproken.

In de zesde Week van de RI&E staat dit jaar de ondernemer centraal. Met de risico-inventarisatie en-evaluatie (RI&E) inventariseren bedrijven gestructureerd de mogelijke veiligheids- en gezondheidsrisico’s. De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken.

RI&E in de praktijk
Vanwege de coronamaatregelen was de kick-off dit jaar een online talkshow. De Kick-off was het gezamenlijk startsein van de Week van de RI&E. Onder leiding van presentatrice Aldith Hunkar vonden er levendige gesprekken over de RI&E in de praktijk en over de actuele situatie met het coronavirus plaats. Ook werden er diverse filmpjes getoond en besproken. Er was een kijkje in de praktijk bij ondernemers. Cabaretier Andries Tunru gaf in een korte improvisatie zijn kijk op de RI&E en veilig en gezond werken.

Tenslotte werd de pilot ‘Route naar RI&E ’ gelanceerd. Dat is een belangrijke eerste stap in het programma ‘Verbetering naleving RI&E’ van het Ministerie van SZW om de uitvoering van de RI&E te vereenvoudigen voor kleine ondernemers.

Bekijk alle acties en activiteiten die deze week plaatsvinden op www.weekvanderie.nl. Op de website van de Week van de RI&E kunnen organisaties zich aanmelden als supporter en gebruik maken van de toolbox, inclusief ideeën voor activiteiten en tips voor communicatie.

Bron: Week van de RI&E

Lees meer op overzichtspagina RI&E