App vergelijkt veiligheid en gezondheid van Europese werknemers

Algemeen sociale veiligheid
Nieuwsartikel

De wet- en regelgeving voor gezondheid en veiligheid op de werkvloer verschilt per land. Het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk (EU-OSHA) lanceert de eerste Veiligheid en Gezondheid op het Werk barometer. Deze interactieve tool visualiseert actuele informatie over de veiligheid en gezondheid op het werk in verschillende landen in de Europese Unie.

Voor het eerst wordt er gebruik gemaakt van een data-visualisatietool om alle actuele informatie op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk in Europa bij elkaar te brengen. De informatie is gebaseerd op statistieken, enquête en publieke data. De verzamelde gegevens dateren terug tot 2010 en worden met regelmaat geactualiseerd.

De informatie die kan worden geraadpleegd in de barometer is onderverdeeld in vier groepen indicatoren: algemene informatie, regelen van Veiligheid en Gezondheid op het Werk (VGW), VGW-resultaten en VGW-infrastructuur. Deze informatie wordt onderbouwd door toonaangevende deskundigen en nationale strategieën. De kwantitatieve informatie over bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden kan handig gevisualiseerd worden door de gegevens te vergelijken, grafieken te generen, of door specifieke onderwerpen te downloaden. Dit kan voor een afzonderlijk land, of voor Europa in het algemeen. Het Europese gemiddelde wordt aangegeven door EU28.

Bron: EU-OSHA

Lees meer op overzichtspagina Sociale veiligheid