Merendeel kerstborrels gaan op een alternatieve manier door

Algemeen sociale veiligheid
Nieuwsartikel
De fysieke kerstborrel wordt dit jaar vervangen door drive through kerstborrels, online alternatieven of een extra kerstattentie.

De kerstborrel wordt dit jaar door minder bedrijven gehouden. Een derde van de organisaties slaat de kerst-, eindejaars- of nieuwjaarsborrel over. Andere bedrijven kiezen voor een alternatief of hebben er nog geen besluit over genomen. Dat blijkt uit onderzoek van juridisch HR-kennispartner XpertHR.

Van de organisaties die een alternatief voor de fysieke kerstborrel hebben bedacht (28%), kiezen de meesten voor een online samenkomst. Dat varieert van pubquizzen tot muziekbingo’s en van een drive-through kerstborrel tot een thuisborrel met een borrelpakket thuisbezorgd. Er zijn ook organisaties die ervoor kiezen een extra kerstpakket of attentie aan de medewerkers te verstrekken in plaats van een borrel. Dit geldt voor twaalf procent van de organisaties.

De kerst- en eindejaarsborrel is traditiegetrouw een moment om samen met werknemers terug te blikken op het jaar en hen te bedanken voor hun harde inzet. XpertHR vindt dat het wel belangrijk is dat werkgevers bij dezelfde boodschap stilstaan, ook al is de borrel nu in een andere vorm. Het jaar 2020 is voor iedereen een bijzonder jaar geweest en het thuiswerken heeft veel inzet van medewerkers gevraagd. Juist dit jaar is het nog belangrijker dat iedere medewerker zich gezien en gewaardeerd voelt.

Bron: XpertHR

Lees meer op overzichtspagina Sociale veiligheid