Arbo en nieuwbouw: bouw mee aan een gezond gebouw

Nieuwbouw

Nadat een nieuw of verbouwd pand betrokken wordt, blijken er maar al te vaak klachten te zijn over tocht, lawaai of een onhandige indeling. Arboprofessionals of preventiemedewerkers kunnen een belangrijke rol spelen in de voorkoming van klachten. 

Bouw mee aan een gezond gebouw

De bouw van een nieuw pand, verbouwingen en een nieuwe manier van werken bieden kansen om de inrichting aan te passen aan de wensen van de organisatie en de medewerkers. Toch blijken er vaak klachten te zijn, als het pand eenmaal betrokken is. Voorbeelden zijn: de ramen kunnen niet (goed) open, de brancard past niet door de deur, we hebben hinder van de lawaaiige machines van hiernaast, het is lastig geconcentreerd werken in de grote kantoortuin en/of er zijn nauwelijks mogelijkheden om hybride te werken. Door vooraf goed na te denken over de arbeidsomstandigheden en de wensen en eisen van de medewerkers, kunnen we veel ellende voorkomen. Hierbij speel jij als arboprofessional of preventiemedewerker een belangrijke rol.

Complex project

Nieuwbouw en verbouwingen zijn complexe projecten met een doorloop van soms wel tien tot vijftien jaar. Om een bouwproject overzichtelijk te houden, onderscheiden we zeven...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

De praktijk