Angststoornissen en werk: hoe ga je daarmee om?

Angststoornissen en werk: hoe ga je daarmee om?

Psychische klachten zijn er in veel soorten en maten, maar een groot deel van de bevolking heeft ermee te maken. Ook op de werkvloer komen ze dus regelmatig voor. Van overspannenheid en depressie tot aandoeningen als borderline en autisme. Om preventiemedewerkers handvatten te geven hoe een organisatie hier het beste mee om kan gaan, is Werk & Veiligheid een serie gestart over psychische klachten op de werkvloer. Deel drie gaat over angststoornissen.

Deel 3: Als je altijd bang bent
Iedereen is wel eens bang. Angst is een zeer gezonde emotie die ook een levensreddende functie kan hebben. Angst zorgt ervoor dat het lichaam in een opperste staat van alertheid komt zodat je klaar bent om te vluchten of vechten, erg handig als je wordt aangevallen door een wild dier. Een normale en natuurlijke reactie.
Tegenwoordig is de kans klein dat je wordt aangevallen door een beer of tijger. De reactie bestaat wel nog steeds en is handig als bijvoorbeeld een auto ineens om de hoek komt rijden terwijl je aan het oversteken bent.

Wat is een angststoornis?
Angst wordt een stoornis als iemand buitenproportioneel angstig is. Hiermee wordt bedoeld dat de angst die wordt ervaren niet in relatie staat...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Duurzame inzetbaarheid