Wat en hoe in de providerboog

In mijn vorige artikel: Arbodienstverlening, waar zit de winst? heb ik u meegenomen in de verschillende vormen van arbodienstverlening die vallen onder de maatwerkregeling en de vangnetregeling, met daarbij als belangrijkste boodschap dat de beste keuze afhangt van de situatie binnen de eigen organisatie. Dit kan variëren van een maatwerkcontract met een zelfstandige gecertificeerde bedrijfsarts, een maatwerkcontract met een bedrijfsarts van een gecertificeerde arbodienst tot een ‘all inclusive contract’ met een gecertificeerde arbodienst, wat staat voor een integrale arbo-aanpak.

Door dit op een doordachte manier te doen wordt niet alleen voldaan aan de verplichting uit de arbowetgeving, maar kan ook winst worden behaald. Winst in de vorm van geld, winst in de vorm van betere arbeidsomstandigheden, minder verzuim, goede re-integratie, een prettige werksfeer, een goede relatie tussen leidinggevenden en werknemers en een goede relatie tussen werkgever en medezeggenschap.

In dit artikel wordt nader ingegaan op de providerboog. Wanneer in een bedrijf wordt gesproken over de providerboog wordt meestal gedacht aan contracten met diverse re-integratiebedrijven. Hoe zit dit nu in de...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 243,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Duurzame inzetbaarheid