Thuis en op kantoor: wat zijn jouw BEWEEGredenen?

Bewegen op kantoor

Als je dit leest zit je waarschijnlijk op je (bureau) stoel. Dat is niet zo gek want Nederland is Europees kampioen zitten en dat is geen titel om trots op de zijn! De vraag is dan ook: ‘hoe komen we vaker van die stoel af?’ Om regelmatig te bewegen tijdens een werkdag is gedragsverandering nodig! Het vraagt om nieuwe routines. Hoe neem je als preventiemedewerker mensen mee in jouw organisatie om nieuwe routines te ontwikkelen?

Voordat je verder leest, pak een glas water, loop even de trap op of zet je bureau omhoog!

Wist je dat in geen enkel ander Europees land net zo veel wordt gezeten als in Nederland? (Factsheet Zitten Tijdens Werk 2022. De coronapandemie heeft hier geen goed aan gedaan. We zijn massaal thuis gaan werken en het hybride werken is door veel organisaties omarmd. In deze periode is de zittijd van werknemers verder toegenomen. Gebleken is dat je thuis minder vaak opstaat dan op kantoor. Deze trend zet mogelijk door nu we hybride blijven werken.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van langdurig zitten? En wat is nodig om het thema onderbelasting meer op de kaart te krijgen? Graag neem ik je in dit artikel mee in wat de gevolgen zijn van langdurig zitten én vooral op zoek te...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Gezondheidsmanagement