TNO wil met app inzicht krijgen en advies geven over werken gedurende de Corona-crisis

Algemeen sociale veiligheid
Nieuwsartikel

De uitbraak van het Corona-virus heeft veel gevolgen voor werkgevers én werknemers. Meer dan fulltime werken in vitale beroepen, thuiswerken waar mogelijk of niet kunnen werken door de sluiting van horeca en sportclubs en afgelasting van congressen en evenementen. Thuiswerken is voor iedereen anders, afhankelijk van de functie en thuissituatie. Gezinnen zijn ook verantwoordelijk voor het thuisonderwijs van de kinderen. TNO heeft de HowAmI-app gelanceerd om het welbevinden van werkend Nederland gedurende de Corona-crisis te monitoren.

Onderzoeksorganisatie TNO wil met de HowAmI-app inzicht krijgen in de situatie van werknemers onder deze bijzondere omstandigheden en naar aanleiding hiervan adviezen uitbrengen. Deze adviezen worden wekelijks geformuleerd en gedeeld om werknemers én werkgevers te helpen zo goed mogelijk te blijven functioneren in deze crisis.

HowAmI-app
Met de app wil TNO monitoren hoe werkend Nederland functioneert na de gevolgen van de uitbraak van het Corona-virus. Welke maatregelen worden er genomen in bedrijven en wat zijn de effecten daarvan? Hoe veerkrachtig zijn we en welke creatieve initiatieven ontstaan er? Resultaten, initiatieven en adviezen van experts worden gedeeld via een wekelijks blog.

Werknemers in Nederland worden uitgenodigd om hun ervaringen en creatieve oplossingen te delen. Na het invullen van een algemene vragenlijst over de werksituatie en het huishouden, ontvangen deelnemers dagelijks in de app een korte vragenlijst over het verloop van die dag. De vragen kunnen op die dag op een zelfgekozen moment worden beantwoord. De onderwerpen die dagelijks terugkomen betreffen onder andere de (werk)situatie, hoe de dag is beleefd en hoe men zich voelt. De antwoorden worden op een beveiligde omgeving van TNO opgeslagen. Er is geen koppeling tussen het e-mailadres en antwoorden.

Bron: TNO

Lees meer op overzichtspagina Sociale veiligheid