Mantelzorg, jouw of onze zorg?

Mantelzorg overkomt iemand. Vier miljoen Nederlanders van achttien jaar en ouder verlenen mantelzorg. Weet jij hoeveel mensen in de organisatie te maken hebben met mantelzorg? Suzanne Reep is P&O’er en ervaringsdeskundige op het gebied van mantelzorg. Ze geeft tips en adviezen over hoe je om kunt gaan met mantelzorg in een organisatie. 

Er is maar één prioriteit en dat is niet het werk… Die zin had ik al eens in me opgenomen tijdens een HR-bijeenkomst over mantelzorg. En toen ik acuut in een zware mantelzorgsituatie kwam, kwam die opmerking weer naar boven. Ik kon niet anders, ik moest m’n werk bellen dat ik niet op het werk kon komen. En voor hoe lang, geen idee. 

Wat is mantelzorg? 
Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun directe sociale omgeving. Vier miljoen Nederlanders van achttien jaar of ouder verlenen mantelzorg. Een groot deel daarvan combineert werk met langdurige zorg voor een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind, een hulpbehoevende ouder, vriend of buur. Eén op de vijf medewerkers heeft te maken met mantelzorg. In de zorg is het zelfs één op vier. Dit aantal...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 236,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Duurzame inzetbaarheid