Wat is de toegevoegde waarde van analytics in de arbo-wereld?

Gezondheidsmanagement
Achtergrondartikel
Wat is de toegevoegde waarde van analytics in de arbo-wereld?

In de arbo-wereld wordt nog niet veel met data-analyses gewerkt.Toch kunnen deze heel waardevol zijn. Dit artikel beschrijft welke data  je nodig hebt en hoe kun je dit het beste kunt aanpakken. Ook in het kader van de privacy. 

Stel, een werknemer meldt zich ziek. Hoe groot is dan de kans dat hij langdurig uitvalt? Of dat hij over een tijdje weer ziek is? En misschien nog belangrijker: hoe had zijn verzuim voorkomen kunnen worden? Daar kun je een uitspraak over doen op basis van buikgevoel en ervaring, maar als je meer wilt weten heb je data nodig. Voorspellende analyses, om precies te zijn.

Voorkomen

In het verleden richtten veel arbodiensten zich vooral op het verzuimproces zelf en hoe je dat kunt verkorten. Daar is zeker winst te behalen, maar eigenlijk ben je dan al te laat. Tegenwoordig is het interessanter om je af te vragen: wat gaat er aan dat verzuim vooraf? Als je dat weet kun je ingrijpen vóórdat mensen ziek worden. 

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan voor

€ 236,00

p/jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet-en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Lees meer op overzichtspagina Preventie