Herken conflicten op werkvloer en tips hoe dan te handelen

Arbeidsrechtadvocaat Saskia Lang bespreekt elke aflevering samen met een gast een actueel en interessant thema op het gebied van conflicten op de werkvloer of lastige kwesties met personeel.

Iedereen die personeel heeft of (HR-)manager is van medewerkers, krijgt vroeg of laat te maken met uitval of conflicten. Er zijn heel veel verschillende oorzaken en risicofactoren. In de podcast ‘Wijs op de Werkvloer’ helpt arbeidsrechtadvocaat Saskia Lang je deze situaties te herkennen en delen we praktische tips hoe te handelen bij conflicten. De podcast wordt gemaakt in samenwerking met trainingsacteur Rinco van der Baan van Buro Acting en Studiecentrum Kerckebosch. De eerste 2 afleveringen staan nu live en zijn gratis te beluisteren.

De eerste aflevering van Wijs op de Werkvloer heet ‘De naakte kapitein’ en gaat over grensoverschrijdend gedrag. Waar liggen de grenzen eigenlijk en hoe ga je om met een geval van grensoverschrijdend gedrag? Psycholoog Guus Essers is deze aflevering te gast. Hij geeft een inkijk in de psychologische mechanismes die een rol spelen bij gedrag. Zowel bij daders als slachtoffers.

Arbeidsconflicten is het onderwerp van aflevering 2 ‘het werkt niet meer’. Saskia heeft het over arbeidsconflicten tussen werknemer en leidinggevende. Hoe ga je daar mee om als werkgever en wanneer kom je terecht bij een loopbaanbegeleider? Gast deze aflevering is Joep Lochtenberg. Joep is geregistreerd loopbaancoach en neemt je mee hoe hij een werknemer begeleidt in het traject naar een nieuwe keuze.

Emoties op de werkvloer

Op zijn eigen onnavolgbare wijze illustreert trainingsacteur Rinco van der Baan in Wijs op de Werkvloer de situaties die zo herkenbaar zijn voor ons allemaal. Woede, frustratie, verdriet: ze komen allemaal aan bod. Met korte eenvoudig toe te passen tips, helpt Rinco je om te gaan met deze emoties.

Webinar Dossiervorming (gratis!)

De afleveringen van de podcast ‘Wijs op de Werkvloer’ schetsen diverse problemen met medewerkers en het doel is deze te vermijden. Soms lukt dat niet. Dan is een goed verslag van gebeurtenissen en maatregelen essentieel om verdere escalatie te voorkomen. Maar hoe stel je een goed dossier op? Arbeidsrechtadvocaat Saskia Lang legt in een live webinar op 21 maart 2023 uit wat je kan doen en laten. Dit gratis webinar is exclusief voor luisteraars van Wijs op de Werkvloer en is op dinsdag 21 maart 2023 om 16.00 uur. Aanmelden is gratis.

De podcast ‘Wijs op de Werkvloer’ is een co-productie van LangArbeidsrecht, Buro Acting en Studiecentrum Kerckebosch. Saskia Lang bespreekt elke aflevering samen met een gast een actueel en interessant thema op het gebied van conflicten op de werkvloer of lastige kwesties met personeel. Met een aantal vaste onderdelen per podcast en ook elke keer vanuit verschillende richtingen, biedt Wijs op de Werkvloer actuele kennis voor HR. De eerste afleveringen zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Anchor.fm en Google Podcasts.

Algemeen sociale veiligheid