SerIEus: een RI&E van anderhalve meter

Implementatie
Achtergrondartikel

De RI&E blijft voor veel bedrijven een lastige verplichting, waarbij helaas nog van alles misgaat. Terwijl een goede RI&E het ideale middel is om arbeidsomstandigheden op een gestructureerde manier te verbeteren. Daarom brengt Werk & Veiligheid de reeks SeRIEus: over hoe je de RI&E serieus aanpakt, missers vermijdt en het beste uit dit instrument haalt. Deel 7: Een RI&E van anderhalve meter.

Het tegenovergestelde van een incomplete RI&E is een heel uitgebreide RI&E. Zo werd ik benaderd door een preventiemedewerker. Hij had een RI&E, maar wat nu? Toen ik aankwam zag ik het probleem. De werkgever had een mooie uitgebreide complete RI&E. De RI&E was in vier ordners opgeborgen en nu wist het bedrijf niet hoe hij dit nu moest uit te voeren. De ordners nam ik mee en ik bekeek de belangrijkste risico’s en zocht naar trends. Ook keek ik naar de verschillende afdelingen en naar de verschillende risico’s. Dit waren mijn adviezen aan de preventiemedewerker:

Houd ook rekening met andere zaken
De meeste bedrijven gaan aan de slag met de grote risico’s (roodgekleurd). Natuurlijk is het goed om naar de grootste risico’s te zoeken en deze op te lossen. Maar pas op; je moet ook met andere zaken rekening houden, zoals:

  • Hoe groot is het budget wat je tot je beschikking hebt?
  • Hoeveel medewerkers staan bloot aan het gevaar?
  • Gaat de werkplek veranderen op zeer korte termijn?
  • Hoeveel tijd hebben we met elkaar om de risico’s op te lossen?
  • Kan ik derden inschakelen op risico’s op te lossen? Bijvoorbeeld een installatiebedrijf om machines veiliger te maken?
  • Wat zijn de doelen van de organisatie?

Doe niet alles alleen
Het maken van een plan van aanpak kun je als preventiemedewerker niet alleen. Belangrijk is het om de vier ordners samen te vatten en samen met het management te kijken wat en hoe jullie bepaalde zaken gaan oplossen. Maak altijd plan van aanpak op lang termijn.
Ga zelf niet alles oplossen als preventiemedewerker maar betrek leidinggevenden en medewerkers om zaken op te lossen. Het zijn vaak hun risico’s. Verzorg zelf meer de projectbegeleiding en zie toe op de borging. Bedenk ook wat je doet aan de risico’s die niet meteen op te lossen zijn. Bijvoorbeeld tijdelijk extra voorlichting en toezicht.

Snel effect
Los ook een paar risico’s op die makkelijk op te lossen zijn. En waarvan de effecten snel te zien zijn door medewerkers. Hier worden medewerkers vaak enthousiast van en helpen vervolgens ook mee aan het oplossen van de overige risico’s.

Zorg voor draagvlak
Je kunt het als preventiemedewerker  niet allemaal alleen oplossen. Zorg dus voor draagvlak. Dit kan bijvoorbeeld door een Arbo-stuurgroep in het leven te roepen.  Deze Arbo-stuurgroep bestaat uit medewerkers, leidinggevenden en medewerkers van de technische dienst. Maximaal vijf anders wordt de werkgroep te groot. Kom in het begin een keer in de twee weken bij elkaar en bepaal (samen met het management) het plan van aanpak. Wanneer het project goed loopt kan je bijvoorbeeld een keer in de maand bij elkaar komen. Zorg wel goed dat de deelnemers van de stuurgroep weten wat er van hun wordt verwacht. En zorg er voordat ze ook tijd hebben om verschillende activiteiten uit te voeren.

Lees meer artikelen in de reeks SeRIEus:

SeRIEus: maak werk van de RI&E

Wat kost een RI&E?

De rol van de kerndeskundige

Aansprakelijkheid bij ontbreken van RI&E

Pas op voor een te dynamische RI&E

Wie voert de RI&E uit?

Ik heb een RI&E, of niet

Lees meer op overzichtspagina RI&E